Upplev norra Öland

Norra Öland - känd som Sveriges solsäkraste plats är ett eldorado för sol och bad. Besök närbelägna Byxelkroks hamn med alla fina båtar, hyr en cykel, shoppa i hamnbodarna, ta ett glas på någon av restaurangerna och blicka ut över havet, solnedgången och karismatiska siluetten av ön Blå Jungfrun.

Upplev norra Öland
Upplev norra Öland

Öland är så mycket mer än högsommar och långgrunda härliga bad.

Det börjar med vitsipporna i Halltorps Hage, blåelden från Neptuni åkrar och söderut, går över försommarkarga Alvaret, glider in i sol- och sandstränder, som bara vi har, samlar upp sig i den härligt unika Skördefesten när löven börja gulna och hela ön byter ansikte.

Cykelturer på soldränkta kustvägar, svalkande dopp vid raukerna med skimrande Blå Jungfrun vid horisonten.

Omväxlande och säregen natur, långa sandstränder, kalkstensklippor och raukar, orkidéängar, trollskogar, ekopark och järnåldersbyar, Linnés Neptuni Åkrar, skogsjärnväg, den mystiska Blå ungfrun.

Massor att upptäcka för alla i familjen alltifrån de första vårblommorna och orkidéerna, solen och baden och Ölands stora Skördefest när träden står i sin vackraste höstskrud.

Norra Öland har mer att erbjuda än tre golfklubbar och golfbanor, Byxelkroks GK i Enerum, Böda Sand GK vid Böda Sand, Ölands GK i Källa).